Tierenteynrit: winst voor RPR team in Toerisme

Tierenteynrit op 06.01.2017
Bron VAS Dynamiek   - Foto: Jeff Moons
Nabeschouwing
De Tierenteynrit opende het VAS regionale autosportseizoen afgelopen vrijdag, 6 januari, in Lauwe. Dat de krachtsverhoudingen nog allesbehalve zouden vastliggen was een gegeven dat vooraf duidelijk was. Het werd weerspiegeld in de uitslag waar we enkele vreemde eenden in de bijt zagen. Er was sneeuw en ijzel voorspeld. Maar toch kwam er een mooi contingent aan moedige deelnemers opdagen uit Antwerpen en zelfs uit het verre Limburg. De karavaan trok met het uitgevaardigde roadbook de vriesnacht in, voor een ijskoude rit van om en bij de 100 kilometer in het Kortrijkse.
In de moeilijkste klasse, Sport, leek de leiding stevig in handen van de broers Bart en Bjorn Buysse. Zij verzamelden aan boord van hun BMW slechts 20 punten na
Tierenteynrit opent het VAS kampioenschap tijdens
een ijskoude avondrit in het Kortrijkse
het eerste deel en alles leek op rolletjes te lopen. Maar dat was echter buiten de lokale helden Patrick Coussée en Jan Himpe gerekend. Het “Midden-Vlaanderen” duo greep in deel 2 slechts 2 strafpunten op tijd en ondanks de 41 punten in deel 1 sprongen ze in extremis naar de winst. Bart en Bjorn Buysse pakten in deel 2 niet enkel een tijdstraf maar raapten ook nog 40 strafpunten voor 2 gemiste controles en dat tikte zwaar aan. Beter dan de 2de plaats zat er dan ook niet meer in. Zoon Sander en vader Paul Vande Wyngaert waren alvast blij de verplaatsing vanuit het Antwerpse te hebben gemaakt, zij eindigden als derde op het Sport-podium.
Vreugde ook op het podium van de klasse Toerisme. “We hebben in alle geval bevestigd”, zei Patrick Rosiers. De kampioen “recreatie” van vorig seizoen ging van start in Toerisme, vooralsnog zonder de vaste co, zoon Robin, die volop in de examens zit. Hij greep meteen de zege. In de rechterstoel zat rallyrijder Jo Muylle, voorlopig op krukken na een voetbalongelukje. Ook Muylle was blij met het resultaat. “Misschien moet ik stoppen met rally rijden”, grapte hij. Toch was de winst een verrassing want, na enige discussie werd op aangeven van een deelnemer er een fout ontdekt in het traject en de sportcommissie herbekeek de uitslag. Rosiers en Muylle zouden pas 4de in de stand staan. Maar men was vergeten dat de officiële uitslag toen al was uitgehangen en dus bleef alles bij het oude! Jens Vanoverschelde en Pablo Cracco werden tweede voor Gitte Debeuckelaar en Regularity kampioen Benny Nuyts.
Meer Antwerps succes was er ook in de instapklasse “recreatie” waar Titaniekers Erik Druyts en Greta Van Gompel, in de eigenzinnige Daihatsu Feroza de zegebloemen wegkaapten. Ze wonnen met 2 luttele puntjes op tijd maar lieten eveneens een gemiste controle, en dus 20 strafpunten, noteren. Maar het was voldoende om rallyrijder Yves Bruyneel en Emily Vandermeersch op de tweede plek te houden (29 punten) terwijl Maarten en Stefaan Hoirelbeke het jaar alvast goed inzetten met een derde plaats op het podium.
De teerlingen zijn geworpen maar het is nu even wachten op het vervolg voor de rittensporters. We zien hen pas terug op zaterdag 4 maart, ter gelegenheid van de Leeuwenrit in Deerlijk.
Fotografie : Jeff Moons
Persbericht zonder reglementaire waarde. Uitslagen ten informatieve titel.
De officiële uitslag verschijnt op www.vas.be
Uitslag Tierenteynrit
Klasse Recreatie
1 Druyts Erik - Van Gompel Greta 22
2 Bruyneel Yves -Vandermeersch Emely 29
3 Hoirelbeke Maarten - Hoirelbeke Stefaan 30
4 Dewulf Filip - Collie Veronique 33
5 Meyfroot Francky - Meyfroot Amelieke 40
6 De Pau Patrick - Hooreweghe Julien 48
7 De Wolf Sam -Cole Julie 55
8 Lefebvre Tim - Pollet Jeffrey 63
9 Brebels Lizette - Bruyneel Hugo 66
10 Delaere Francis - Ledeene Anneke 83
Klasse Toerisme
1 Rosiers Patrick - Muylle Jo 1
2 Vanoverschelde Jens - Cracco Pablo 7
3 De Beuckelaer Gitte - Nuyts Benny 12
4 Dieryckx Pedro - D’hoore Pieter 43
5 Hillewaere Bart - Cheroutre Sander 54
6 De Man Steven - De Man Jos 63
7 Vanneste Sebrecht - Crombez Jürgen 77
8 Bucquoye Dimitri - Dupan Anton 80
9 Agten Guy - Seynaeve Dominiek 84
10 Vanmoerbeke Kris - Mortelé Jürgen 85
Sport
1 Coussee Patrick - Himpe Jan 43
2 Buyse Bart - Buyse Bjorn 65
3 Van Den Wyngaert S - Van Den Wyngaert P 88
4 Jamar Jos - Vanherk Olivier 112
5 Vandenberghe Tobi - Vanoverschelde Bjorn 113
6 Rackham Leo - Rackham Inge 131
7 Heytens Bernard - Heytens Bram 141
8 Seynaeve Anja - Vanoverschelde Nick 161