Leeuwenrit voorbeschouwing

Bron VAS Dynamiek

Een goede twee maanden geleden opende de Tierenteynrit het Vlaamse autosportseizoen. Het werd een ijzig koude rit bij vriestemperaturen. Voor de tweede manche van het rittensportseizoen ziet het ernaar uit dat we voor de Leeuwenrit typische West-Vlaamse weersomstandigheden zullen krijgen: regen en wind…
Begin januari werden de eerste kaarten op tafel gelegd. Op het podium toen nogal wat verrassingen. Maar wie dacht dat het om “one-shots” en gelegenheidsrijders ging, die moet zijn mening nog eens herzien. Recreatiewinnaars Erik Druyts en Greta Van Gompel staan opnieuw op de deelnemerslijst en kunnen ingeval een tweede winst al vroeg op het seizoen een kloof slaan.
Maar ook de vertegenwoordigers van de Automobielclub Midden-Vlaanderen, Patrick Coussée en Jan Himpe geven present in de klasse Sport. In Toerisme kan leider Patrick Rosiers opnieuw tellen op de diensten van zoon Robin Rosiers. De tegenstand in alle klasses zal vooral moeten komen van de TAC thuisrijders zoals Karel en Korneel Vandoorn (Volvo, Toerisme), Bert Werniers en Johan Vanhecke (Volvo, Sport) terwijl ook kampioenen Patrick Holemans en Johnny Champagne opnieuw van de partij zijn. Deze lijst is zeker niet ten einde want er liggen veel kapers op de kust. Denken wij maar even aan Leo en Inge Rackham, Paul en Sander Van den Wyngaert, Jos Jamar en Olivier Vanherk, Buelens en Bersipont… en zo kunnen we nog een tijdje doorgaan!
De Leeuwenrit wordt naar jaarlijkse gewoonte ingericht door de Tieltse Automobielclub, in samenwerking met de Verenigde Rittensporters. Achter die vereniging zit de familie Vanoverschelde (Nick, Bjorn en Jens) en Anja Seynaeve. Onnodig te specifiëren dat de clan Vanoverschelde monumenten zijn in de rittensport, en dan weten de deelnemers wat hen te wachten staat. De rit zal een goede 95 km omvatten (met 30 km verbinding) in de streek van Deerlijk, nabij Kortrijk. Er zijn twee delen voorzien. Zoals al enkele jaren het geval is wordt de startvolgorde op de Leeuwenrit bepaald door de volgorde van aanmelding aan de inschrijvingstafel. Wie zich dus als eerste presenteert aan de inschrijvingstafel (niet de aanmeldingstafel) krijgt dus de eerste starttijd!
Alles kan gevolgd worden vanuit het wedstrijdcentrum, in Buurthuis De Wieke , Wiekeplein 1 (Breestraat), 8540 Deerlijk. De eerste wagens nemen daar de start om 19u01 en omstreeks 23u20 wordt de aankomst van de eerste deelnemers aan de finish verwacht
http://www.verenigderittensporters.net
Contact: Tieltse Automobielclub vzw
Vanoverschelde Nick
GSM 0477/72 82 40
[email protected]